Proiecte

E R A S M U S +

RIDING THE RAINBOW TO A BETTER FUTURE
Estonia-Tallin / 09.11-13.11.2015


Galerie foto


   In cadrul proiectului Erasmus + „Riding the Rainbow to a Better Future ” , actiunea K2 , a avut loc a treia intalnire transnationala la Tallinna Pae Gumnaasium, in Tallin, Estonia , in perioada 9.11.2015- 13.11.2015. Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga” Farcasa a fost reprezentata de profesor Iuliana Bartha, coordonatorul pe scoala al proiectului si profesor limba franceza Ancuta Buciuman.

   Deschiderea oficiala a avut loc la Scoala Tallinna Pae Gumnaasium. Orchestra scolii a oferit participantilor un scurt program muzical cuprinzand cantece traditionale. Au avut loc diverse activitati de socializare si autocunoastere cu elevii scolii din Estonia. Aceste activitati vor fi implementate in cadrul lectiilor din tarile partenere.

   In cea de-a doua zi profesorii participanti au asistat la mai multe ore de curs, in care au fost observate metodele modernefolosite la clasa. Au fost analizate aceste cursuri si impartasite impresiile personale. Au fost discutate si analizate activitatile desfasurate de fiecare scoala in cadrul proiectului pana la aceasta data si s-a hotarat ca tarile partenere sa urmeze fiecare un termen limita comun pentru activitati. In acest fel se va putea ajunge la zi cu activitatile pana la sfarsitul lui decembrie 2015. De asemenea, elevii estonieni au oferit un tur al orasului vechi ca model de antreprenoriat din cadrul turismului.

   A treia zi a fost rezervata vizitarii parcului national Lahemmaa, unde au loc frecvent activitati in cadrul orelor de educatia a mediului in scolile din Estonia. De asemenea, muzeul padurii le ofera elevilor ocazia de a cunoaste mai bine padurile cu fauna si flora specifica.

   In urmatoarea zi trei profesori din trei tari diferite: Maria Mitarea, Grecia, Lineta Dargiene, Lituania si Iuliana Bartha , Romania, au desfasurat activitati de predare la clase din cadrul scolii gazda. Au fost prezentate si apoi discutate diferite metode inovative de predare si folosirea TIC in clasa. Personal, am desfasurat o ora de curs in care am combinat folosirea Weebly cu invatarea unei limbi straine.In cadrul sesiunii de lucru de dupa amiaza au fost prezentate diverse COOL TOOLS . S-a discutat eficienta si modul de folosire al acestor programe .

   S-au discutat punctele principale din completarea raportului intermediar.

   In ultima zi s-a vizitat un alt model de antreprenoriat, Viking Village, unde s-au prezentat traditii, dansuri si cantece traditionale din Estonia. Dupa amiaza au fost discutate activitatile si practicile care vor fi folosite in anul urmator, specificandu-se metodologiile si web 2.0/3.0 tools care vor fi folosite in cadrul activitatilor viitoare.

   A fost o saptamana incarcata in care s-a realizat un schimb de bune practici intre scolile partenere.

   Urmatoarea intalnire transnationala a fost fixata pentru aprilie si va avea loc in Polonia, Tarnogrod.