Proiecte

POSTCARDS FROM FINLAND
VEDERI DIN FINLANDA

      "POSTCARDS FROM FINLAND" este un proiect e-Twinning între o şcoala din Finlanda şi şcoala noastră. Proiectul se desfăşoară în decursul acestui an şcolar, 2017-2018.
      Ideea proiectului a pornit de la aniversările importante ale ţărilor noastre: Finlanda a sărbătorit, în decembrie 2017, 100 de ani de independenţă şi ţara noastră aniversează în 2018 100 de ani de la Marea Unire.
      Ca parte a acestor celebrări, elevii celor două şcoli vor confecţiona ilustrate/vederi. Ei vor prezenta lucruri despre ţară şi cultura ei şi , nu în ultimul rând, despre ei înşişi. Vederile sunt trimise prin poştă. În cadrul acestui proiect, un obiectiv este lărgirea cunoştinţelor elevilor raportate la o altă cultură europeană. Un alt obiectiv este ca elevii să afle şi să împărtăşească lucrurile pozitive despre ţara lor şi să-şi dezvolte abilităţile practice. De asemenea, dorim ca elevii să poată avea posibilitatea de a intra în legătură cu alţi copii de aceeaşi vârstă dintr-o altă ţară.
      Elevii care iau parte la proiect sunt din clasele a VII- a şi a VIII- a, respectiv : Boloş Mihai, Pop Amalia, Onţ Alexia, Pop Paul, Pilanciu Paul, Podină Daniel, Boje Simina, Borlan Sonia, Krişan Karina, Koloszvary Teodora, Onea Alexia, Chira-Zah Miriam, Tohătan Antonia, Buşecan Emanuela, Pop Maria şi Bartha Emeric.

Profesorii coordonatori sunt prof. Bartha Iuliana, profesor limba engleză şi prof. Vele Viorelia, directorul şcolii.